Prihodi od 7,5% veći za tri miliona stanovnika u Njemačkoj. Evo ko će imati veća primanja od jula 2024 godine: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Prihodi od 7,5% veći za tri miliona stanovnika u Njemačkoj. Evo ko će imati veća primanja od jula 2024 godine:

Prihodi od 7,5% veći za tri miliona stanovnika u Njemačkoj. Evo ko će imati veća primanja od jula 2024 godine:

Službena procjena trenutno kaže kako će povećanje penzija u Njemačkoj iznositi 3,5 posto. Osim povećanja penzije, primatelji invalidskih penzija mogu očekivati ​​dodatnih 7,5 posto.

Povećanje penzija od 7,5 posto: Korist za tri miliona penzionera

Konkretno, prema informacijama Njemačkog zavoda za penziono osiguranje (DRV), povećanje invalidskih penzija od jula 2024. raščlanjuje se na sljedeći način: „Ako je penzija započela između januara 2001. i maja 2014., dodatak iznosi 7,5 posto. Ako penzija počinje između jula 2014. i avgusta 2018., postoji dodatak od 4,5 posto ” prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još:

Već sada možete znati koliku penziju ćete ostvariti u Njemačkoj. PROSJEK JE 1.728 i 1.316 €

Subvencija penzije “izračunava se na temelju osobnih bodova zarade na kojima se temelji penzija zatražena na dan 30. maja 2024.”, objašnjavaju iz DRV.

Uvjeti penzionog osiguranja

Osim penzionera koji primaju invalidsku penziju, prema informacijama Njemačkog penzionog osiguranja, “svi primatelji trenutne starosne ili porodične penzije koji su primali ranije invalidsku penziju neposredno također će dobiti dodatak”.

Nadalje, postojat će i paušalni dodatak na penziju za skrb o djeci i za porodične penzije.

Prema DRV-u, ovdje je preduslov “da je početak penzionisanja bio između 2001. i 2018. godine”.

“Niko ne mora podnijeti zahtjev”

Jedno od najvažnijih pitanja koje se postavlja u tom kontekstu jest moraju li pogođeni penzioneri podnijeti zahtjev kako bi mogli dobiti najavljeno povećanje penzija? Njemačko penziono osiguranje naglašava: „Ne, niko ne mora podnijeti zahtjev.“ Umjesto toga, automatski se provjerava ko ima pravo na subvenciju penzije.

Skladno tome, isplata će se također izvršiti automatski.

Savezna vlada planira dodatnu potrošnju od 1,3 milijarde eura u 2024. za opisano povećanje penzija. Očekuje se da će dodatnih 2,6 milijardi eura dospjeti 2025. godine prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još vezano za penzije u Njemačkoj:

Evo koliku penziju možete ostvariti u Njemačkoj s minimalnom satnicom od 12 eura?

Ovo je najniža penzija koju možete dobiti u Njemačkoj

Evo koliku biste penziju imali da u Njemačkoj radite pet godina

Evo koliko dobijaju njemački penzioneri nakon 35 godina rada:

Evo koliko morate zarađivati da biste ostvarili penziju od 1.500 eura, koliku penziju možete očekivati nakon 5 godina rada u Njemačkoj i još mnogo toga?

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko …