Kako se obući za školu? Roditelji protiv prekratke i poderane odjeće, traže uvođenje kodeksa odijevanja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Kako se obući za školu? Roditelji protiv prekratke i poderane odjeće, traže uvođenje kodeksa odijevanja

Kako se obući za školu? Roditelji protiv prekratke i poderane odjeće, traže uvođenje kodeksa odijevanja

Učenici ne smiju ići u školu neprimjereno – u “neurednoj, poderanoj ili prekratkoj odjeći” – objavilo je njemačko Vijeće roditelja. Vijeće, krovna organizacija roditelja učenika svih škola, zatražila je uvođenje pravila odijevanja.

“Preporučamo da se škole dogovore o kodeksu odijevanja”, rekla je predsjednica organizacije Christiane Gotte za novine medijske grupe Funke u četvrtak.

Dogovor podrazumijeva da će škole u kućni red unijeti pravila odijevanja. Učenik koji se ne pridržava pravila treba snositi posljedice.

“Onda možete poslati studente kući” da se presvuku, rekla je Goteova.

Majke se posebno zalažu za dress code – kako se ujutro ne bi svađale s djecom. Ipak, Gothe je priznao da se opći dress code teško može svugdje uvesti.

Rasprava u Njemačkoj započela je zbog najave uvođenja uniformi u Francuskoj, što je ideja predsjednika Emmanuela Macrona.

Udruga njemačkih učitelja odbacuje stroga pravila.

“U Njemačkoj drugačije gledamo na slobodu, samoodređenje i zrelost, zbog naše povijesti. Teško je odrediti standard koliko bi trebala biti duga košulja”, rekao je predsjednik udruge Stefan Düll.

Ležernije, manje formalno odijevanje je “trend u društvu u cjelini”. No, jasno je i da “škola nije plaža, ni noćni klub”.

Udruga za obrazovanje i odgoj priopćila je da školske uniforme i uniformirana odjeća predstavljaju kršenje prava roditelja i djece, rekao je potpredsjednik Tommy Neckov.

Uniformiranjem se ne uklanjaju socijalne nepravde, a materijalno slabije obitelji ne treba dodatno opterećivati prenosi superradio-minhen.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *