UPOZORENJE ZA STANOVNIKE NJEMAČKE: Danas (četvrtak, 14. septembar), stanovnici u cijeloj državi dobit će poruku, a upozorenje će biti poslano i putem radio postaja, televizije… - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / UPOZORENJE ZA STANOVNIKE NJEMAČKE: Danas (četvrtak, 14. septembar), stanovnici u cijeloj državi dobit će poruku, a upozorenje će biti poslano i putem radio postaja, televizije…

UPOZORENJE ZA STANOVNIKE NJEMAČKE: Danas (četvrtak, 14. septembar), stanovnici u cijeloj državi dobit će poruku, a upozorenje će biti poslano i putem radio postaja, televizije…

Danas 14. septembra , tačno u 11 sati, u cijeloj Njemačkoj oglasit će se sirene, zazvonit će mobiteli, stanovnici će dobiti poruku upozorenja putem aplikacija upozorenja Nina, Katwarn ili Biwapp piše fenix-magazin.

Upozorenje će se poslati i putem radio stanica, televizije, gradskih digitalnih informativnih tabli, informacijskih sustava Njemačke željeznice, društvenim medijima, kamiona s razglasom…

Riječ je o testnom upozorenju na razne vrste opasnosti kojeg provodi Savezni ustanova za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK).

Naime, sistem za rano upozoravanje i upravljanje krizama želi brzo i učinkovito obavještavati građane o opasnostima koje prijete i mjerama koje je potrebno poduzeti za smanjenje ljudskih žrtava i materijalnih šteta.

– U četvrtak, 14. septembra oko 11 sati Savezna ustanova za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) pokreće testno upozorenje putem takozvanog Modularnog sistema upozorenja (MoWaS). U isto vrijeme savezne države i općine aktiviraju svoje lokalne uređaje za upozorenje poput sirena. Testno upozorenje služi za testiranje komunalne infrastrukture u cijeloj zemlji kako bi se provjerili i koordinirali sistemi upozorenja. Na taj način se provjerava ispravnost tehničkih procesa i samih uređaja za upozorenje, priopćili su iz BBK.

Iz BKK navode kako će ove godine testna poruka upozorenja biti poslana diljem zemlje na sve mobilne uređaje koji mogu primati poruke koje se emitiraju putem mobitela.

– Prijenos je anoniman jer se u mobilnoj mreži koristi spremnost mobilnog uređaja za prijem. Ljudi koji se nalaze u opasnom području, primjerice, primaju poruku upozorenja kao tekstualnu poruku (SMS) bez registracije ili davanja osobnih podataka, priopćili su iz BBK prenosi Fenix-magazin/MD.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …